ABD Gürcistan’a silah satışını duyurdu

 

Senato komisyonu adaylığını açıklayan Richard Norland, bu amaçla yapılan toplantıda bir soruyu cevaplandırırken ülkesinin Gürcistan'a silah satışına karar verdiğini ve ABD’nin M4 otomatik tüfeklerinin Gürcistan'a satışının kesinleştiğini söyledi.

Norland, ülkesinin Gürcistan'la güçlü bir savunma ve askeri işbirliği kurulması konusuna özel önem verdiğini belirterek, “Gürcistan silahlı kuvvetlerinin ve savunma sanayinin geliştirilmesi için yardım sağlanması ile ilgili planlarımız var” dedi.

Şubat ayında Amerikan dışişleri bakanının ziyareti sırasında Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Anatoliy Antonov, ABD ya da başka bir ülke tarafından Gürcistan'a yapılacak her türlü silah satışına karşı olduklarını belirterek, Gürcistan'a silah satışının bölgedeki durumu daha da kötüleştireceğini hatırlatmıştı.

31 Ocak'ta Beyaz Saray'da gerçekleşen Barack Obama-Mihail Saakaşvili görüşmesine de değinen Antonov, ABD'nin Gürcistan'a silah temin etmesinin, sadece Kafkasya'da istikrarsızlığı derinleştirmeye yol açacağını ifade ederek Amerika’yı uyarmıştı.. 

Gürcistanın alacağı M4 silahının özellikleri : 

M4, tam otomatik, yarı otomatik ve 3'lü yarı otomatik gibi üç ayrı atış sistemine sahiptir. Ayrıca bir de kilit sistemine sahiptir. Rail Interface System (RIS), silahın üstünde ki aparat takılabilen ray sistemidir. Silahın üstündeki ve namlusunun arkasında ki bu tırtıklı bölüm silaha değişik nişangahlar takılması için yapılmıştır. 

Bu sistem sayesinde silaha lazer, bomba atar, gece görüş, aydınlatma feneri, lazer işaretleme (red dot) ve hatta pek kullanılmasa da minik bir pompalı tüfek bile takılabilir. Yüksek teknoloji ile hergün biraz daha geliştirilerek günümüzün en kullanışlı silahlarından biri haline gelen M4’lerde M1 Garand'lara benzeyen bir nişan sistemi vardır ve bu sayede sakin bir anda çok keskin bir atış yapılabilir.

Çerkes Dünyası


nan



Kaffed

Share