Çerkesce Dikte Etkinlikleri (АДЫГАБЗЭ ДИКТАНТ) Tamamlandı

 
Bu yıl 14 Mart Adıge Dili ve Edebiyatı Günü kutlamaları kapsamında Düzce Üniversitesi’nde ve Federasyonumuza bağlı birçok dernekte Adıge Dikte Etkinliği (АДЫГАБЗЭ ДИКТАНТ) gerçekleştirildi.
 
Anavatan’da 6 Mart’ta farklı şehirlerde gerçekleştirilen etkinlik Düzce Üniversitesi, Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından Fen Edebiyat Fakültesinde aynı gün ve aynı saatte düzenlendi. Dikte etkinliği, izleyen tarihlerde derneklerimizde de yapıldı.
 
Adıge (Çerkes) Dili ve Edebiyatı Derneği, 13 Mart’ta yaptığı açıklamada ilk defa Düzce Üniversitesi, Çerkes Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlenen etkinliğe 61 kişinin katıldığını, etkinlikte Prof. Dr. Haçemize Mira tarafından Yenemıko Mevlüt'e ait bir metnin okunduğunu, katılımcılar arasından 40 kişinin iyi derece aldığını, en iyi 2 dereceyi alanların Çerkes Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri Ömer Deniz (Жадэ) ile Zeynep Beyza Amuca (АмкIы) olduğunu belirtti.
 
Çerkesceye dikkat çekmeye çalışan etkinlik, Çerkesce bilen veya öğrenmeye çalışan herkese açık olarak gerçekleştirildi. Derneklerimiz tarafından etkinliğin düzenlendiği şehirler arasında Ankara, Antalya, İzmir Arıkbaşı, Balıkesir, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Mersin, Sakarya ve Sivas var.
 
Adana ve İzmir gibi bazı şehirlerimizde 14 Mart’ta yapılması planlanan etkinlik salgın hastalık nedeniyle alınan tedbirler gereği ertelendi.
 

nan



Kaffed
Share