2010 yılında Moskova'da ırkçı futbol fanatiklerinin saldırısına uğrayan Aslan Çerkesov, kendisini savunurken Irkçı Yegor sviridov'un ölümüne neden olduğu iddia edilerek Moskova şehir mahkemesinde yargılanmış 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Krasnoyarsk cezaevinde yatmakta olan Çerkesov'un avukatı müvekkilinin cezaevinde dövüldüğü gerekçesiyle idari makamlara başvuruda bulundu.
Avukat İgor Kuznetsov, müvekkili ile bu gün yaptığı görüşmede Çerkesov'un odaya topallayarak geldiğini, yüzünde ve boynunda belirgin morluklar olduğunu gördüğünü söyledi.
Çerkesova kendisine ne olduğu konusunda yönelttiği soruya cevap alamadığını, muhtemelen görüşme odalarının dinlenmesi nedeniyle Çerkesov'un bu konuda kendisi ile konuşmadığını, fakat eline tutuşturduğu kağıtta "saldırıya uğradığı ve bunun cezaevi personelinin onayı ile gerçekleştiği" şeklinde bir not yer aldığını söyledi.
Çerkesovun avukatı savcılığa yaptığı şikayetin ve Çerkesov'un sağlık muayenesinden geçirilmesi yönündeki talebinin işleme konulduğunu bildirdi.
Çerkesov'un annesi Sonya Çerkesova ise, oğlunun bir buçuk ay yolculuk ile ulaşılabilen Krasnoyarsk Kray'a gönderildiğini, hala onun cezasını nerede çekeceğinin belli olmadığını söyledi.
Çerkes Dünyası
nan
Kaffed