Kafkas Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu’nun DÇB Genel Merkezi ile ilişkileri askıya alma kararı üzerine, sorunları ve gelişmeleri görüşmek üzere DÇB Genel Başkanı Sohurokue Hauti Ankara’ya geldi. DÇB Genel Başkanı’nın talebi üzerine 26 Şubat Pazar günü Ankara’da yapılan toplantıya, değerli yazarımız Meşbaş'e İshak, DÇB eski Genel Başkanı Kasbolat Dzamıkho, DÇB Yönetim Kurulu eski üyeleri Stanislav Nartoko ve Anatoly Kodzoko ile Kaffed Yönetim Kurulu ve DÇB Yönetim Kurulu Kaffed üyeleri katıldılar.
Toplantıda Sn. Hauti ve DÇB heyeti üyeleri, Kaffed’in DÇB’nin önemli bir bileşeni olduğunu, Kaffed ve DÇB arasındaki ilişkilerin zayıflamasının Kafkasya’da yaşayan tüm Çerkesleri olumsuz etkileyeceğini, Kaffed Genel Başkanı Yaşar Aslankaya’nın Rusya Federasyonu’na giriş yasağının kaldırılması için çalıştıklarını fakat bunun zaman alacağını, bazı haberlerin sosyal medya üzerinden çarpıtılarak yayınlandığını ve bu tip haberlere itibar edilmemesini, bundan sonra daha yakın görüş-alışverişinde bulunarak çalışacaklarını belirttiler ve bu kapsamda 25 Mart günü yapılacak olan Yönetim Kurulu toplantısına Kaffed’in de katılması rica ettiler.
Kaffed Genel Başkanı Aslankaya, Kaffed’in DÇB’nin kurucusu olduğunu ve ayrılmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını, aksine DÇB’nin toplumumuzun sorunlarının çözümüne yönelik daha etkili çalışmalar gerçekleştirmesini sağlamak için bu kararın alındığını, giriş yasağının kişisel bir uygulama değil, Anavatan-diaspora ilişkilerini engellemeye yönelik bir uygulama olduğunu ve bu nedenle tepki gösterilmesi gerektiğini, DÇB Genel Merkezi ile ilişkilerin askıya alınması kararında belirtilen hususların çözümlenmesini beklediklerini, bundan sonraki sürece ilişkin olarak da ancak gerekli istişarelerde bulunduktan sonra Yönetim Kurulu tarafından karar alınabileceğini vurguladı.
DÇB heyeti 27 Şubat Pazartesi günü Anavatan’a döndü.
nan
Kaffed