Şuana kadar hiç görmediğim, biryerlerde hep eksik hissettiğim fakat neyi eksik hissettiğimi buraya gelene kadar anlamadığım yerdeyim; Anavatan.
Şuan oradan yazıyorum. Bunu söylemek bile Okadar onur verici ki. Buraya gelince anladım insan hiç görmediği yeri arıyormuş hiç görmediği insanlara hasretmiş hala buralarda yaşayan asil kültürüne özlem duyuyormuş..
Viladi kavkaz, Nalçik, Kabardey, Maykop, Lago-Naki, Elbruz.. Hepsini gezip gördük ruhunu hissettik ve belki de hayatımızda ilk defa bukadar ait hissettik. Ve biz köklerimizi hiç bozulmamış şekilde tüm asaletiyle yaşadığı yerlerde gördük. Bu duygunun tarifi yok ancak buraya gelip bizimle aynı genlere sahip olup bu kültürü yaşayan insanların gözlerine bakınca hissediliyor. Hiç görmediğim soyumun buralarda yaşadıklarını öğrenip köylerini öğrendiğimde ve onların çok yakınında olduğumu bildiğim için duyduğum mutluluk heyecan özlemle karışık tarifsiz duygularla ağladığım anları unutamayacağım. Anavatan gezisi benim hayatımda bir milat oldu.