21 Şubat Dünya Anadili Günü dolayısıyla KAFFED anadil eğitimi ve Adıgece okuma-yazma etkinliklerine dikkat çekmek için harekete geçti.
Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) Yönetim Kurulu üyeleri Sevinç Özden, Sedat Karahan ve Filiz Çelik 25 Şubatta Dünya Anadili günü için Balıkesir’de yapılacak bölgesel etkinliğin program ve içeriğini aktarmak üzere Susurluk, Gönen ve Biga dernek başkanı ve yöneticilerini ziyaret ettiler. Derneklerin programın duyurulması, katılımın arttırılması konusunda yapılacak çalışmalar birlikte planlandı.
Mevcut YK, gençlik ve kadın komisyonları, delegeler, geçmiş dönem başkan, yönetici ve delegeler, dil bilen öğretmenler ve eğiticilik yapabilecek kişiler, yerel yönetimler ve kamuda çalışan Çerkesler, Çerkes köy muhtarları ve iki temsilci, köylerin gençlik temsilcileri dernekler tarafından davet edilecek.
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Kurulu, 1999 yılında aldığı bir kararla 21 Şubat gününü, “Uluslararası Anadili Günü” olarak kabul etmiş ve ilk kez 2000 yılında, dünya çapında kültürel çeşitliliği ve çok dilliliği desteklemek amacıyla “Dünya Anadili Günü” kutlanmaya başlandı.
Kafkas Dernekleri Federasyonu
{gallery}/haber/federasyon/2018/balikesir_anadil3{/gallery}
nan
Kaffed