KAFFED Abhazya Temsilciliğinin Yeniden Açılmasını İstiyor

KAFFED, Abhazya’nın Türkiye Temsilcisi Sayın İnar Gitsba’nın Türkiye’ye dönmesi ve Abhazya Temsilciliğinin çalışmalarına devam edebilmesi için, Dışişleri Bakanlığından gerekli girişimlerin başlatılması konusunda talepte bulundu. 
Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hitaben Kaffed tarafından gönderilen yazıda Türkiye’de  Abhazya’nın temsilcisinin bulunmamasının, hem Türkiye’nin bölgedeki konumunu olumsuz etkilediği, hem de vatandaşlarımızın Abhazya ile ekonomik, sosyal ve akrabalık ilişkilerini sağlıklı bir şekilde sürdürmesini engellediği belirtildi. Türkiye ve Abhazya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin, bölgede barış ve istikrarın sağlanması ve ekonomik bağların güçlenmesi açısından ne denli önemli olduğu vurgulanan yazı ile KAFFED’in Türkiye-Abhazya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik her türlü konuda görüşmeye açık olduğu da belirtildi.
Bilindiği üzere 2014 yılından itibaren Türkiye’de Tam Yetkili Temsilcilik görevini yürüten Sayın İnar Gitsba’nın geçtiğimiz Ocak ayında ikamet izninin iptal edilmiş, Sayın Giysba ülkesine dönmek zorunda kalmıştı.

nan



Kaffed
Share