İDK Suriyeli Çerkesler İçin Yardım Gecesi Düzenledi

İstanbul Dostluk Kulübü, Suriyeli Çerkesler için yardım gecesi düzenledi. Suriye'de yaşanan kriz, bu ülkedeki Çerkesleri de derinden etkilerken Türkiye'deki Çerkeslerden dostluk eli uzandı.

İstanbul Dostluk Kulübü, Suriyeli Çerkesler için düzenledikleri gecede bu sorunu gündeme getirdi.
 
Geceden elde edilen gelir, ikinci sürgünlerini yaşamak zorunda kalan Suriyeli Çerkeslerin, anavatanlarına dönmeleri için kullanılacak.
 
İDK yöneticileri yardım gecesine ilişkin açıklamalarında etkinliğin Türkiye ve dünyadaki diğer Örgütlere de örnek olması dileğinde bulundu.  İDK Başkanı Sayın Muammer KOÇER konuşmasında "Suriye'de olan kargaşa bizim hemşehrilerimizi ve soydaşlarımızı da olumsuz yönde etkilemektedir. Oradan Türkiye'ye gelmek zorunda kalan hemşehrilerimize yardım amacıyla federasyonumuz bünyesinde kurulan kriz komitesine destek amaçlı düzenlenmiş bir gecedir" dedi.
 
KAFFED Genel Başkanı Vacit KADIOĞLU  geceye katılanları bilgilendirerek, "İstanbul dostluk kulübünü Suriyeli soydaşlarının yarasına merhem olmak için yaptığı bu organizasyondan dolayı canı gönülden kutlamak istiyorum. Bizim müdahil olmadığımız kirli bir savaş dönüyor Suriye'de. Suriye'nin içindeki Türkiye diasporası, dostluk kulüpleriyle, dernekleriyle ve tüm kurumlarıyla Suriyeli soydaşlarının yanında olmak için karınca kararınca birşeyler yapmaya çalışıyor. İstanbul dostluk kulübünün yaptığı bu organizasyon eminim diğer derneklere de örnek olacaktır" dedi.
 
 

nan



Kaffed

Share