Yine ve Yeniden “Birliktelik”

Ana teması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da "birliktelik" olan Kaf-Der II. Gençlik Toplantısı Türkiye'nin değişik illerinden gelen genç arkadaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi. Düşünmeye, üretmeye ve fikirsel birlikteliklere ihtiyacımız olduğu kadar birbirimizi tanımaya, ortak paydalarda buluşarak ortak projelere imza atmaya da ihtiyacımız olduğu, toplantıya katılan herkes tarafından yoğun biçimde hissedildi. Birbirini tanımayan gençlerin tanışma gayreti son derece mutluluk verici bir tablo oluşturuyordu.


Ancak , bu organizasyonun fikirsel çalışma platformu olarak düşünülmesi ve ona uygun olarak organize edilmesi nedeniyle gençlere yeterince tanışma ve kaynaşma zemini sağlanamadı. Bu da daha kısa zaman dilimlerinde daha çok ve daha farklı organizasyonların yapılması gerekliliğini gösterdi. Elbette farklı alanlarda farklı organizasyonlarla birbirimizle iletişim kurmaya çalışmalıyız, bunun için de gençlik komisyonlarımızı faaliyete geçirmeli ve diğer arkadaşlarımıza ulaşarak onlarla birlikte olabileceğimiz ortamlar yaratmalıyız. Böylelikle 'birliktelik' önündeki engelleri ortadan kaldırabilir; sağlam ve güçlü temeller atabiliriz.

İki yıldır yapılan 'Gençlik Toplantı'ları' biz gençlerin fikirsel bazda ne kadar üretimde bulunduğumuzu ve eğer üretimlerimiz var ise bunları ne derecede hayata geçirdiğimizi belirlemek amacıyla organize edilmiş platformlardır. Amaç toplantıya katılan her katılımcı gencin söyleyecek bir sözünün, hayata geçirmeye niyetli olduğu bir projesinin olmasıdır. Ancak ne yazık ki, iki yıldır gözlemlenen tablo fikirsel üretimlerimizin katılımcı sayısı ile paralel olmadığıdır. Tabii bu da akla şu soruyu getirmektedir: Acaba bu tablo biz Çerkes Gençlerinin şu anda içinde bulunduğumuz durumu mu yansıtmaktadır? Büyük kentlerden gelen katılımcıların daha fazla söz alarak, daha fazla fikir beyan ettiği ve neticede ortaya kentsel düzeyde bir platformun çıkması toplantının amacıyla çok da örtüşen bir durum değildir. Büyük kentlerden gelenler kadar küçük il ve ilçelerden gelen arkadaşların da toplantıda tartışılan konular üzerinde fikir beyan etmesi, fikir alışverişinde bulunması son derece önemlidir. Ancak böyle bir neticede birliktelik platformu oluşturulabilir. Bunu sağlamak için her katılımcının bireysel bazda tartışılacak konular üzerinde araştırma yapması, fikir sahibi olması ve bu fikirleri toplantıda diğer arkadaşları ile paylaşması toplantıyı hedeflenen noktaya taşıyacaktır.

Umuyorum ki kendi vizyonunda ilk ve tek olan gençlik toplantıları bundan sonraki yıllarda daha fazla katılımcı genç ve daha fazla üretim ile devam eder. Ve yine umut ediyorum ki, farklı platformlarda oluşturacağımız birlikteliklerimiz çoğalarak güçlenir.





Hicran Bolat

Share